Blomdahl Hulltagning - spørsmål og svar


Hva gjør ørepiercing med Blomdahl trygt?

 

Medisinsk ørepiercing fra Blomdahl er basert på det som innen helsevesenet er kjent som «moderne aseptisk teknikk» og utføres med sterile engangsprodukter. Dette betyr at våre produkter og metoder er trygt utformet for å unngå spredning av infeksjoner ved piercing. Våre piercingøredobber er utviklet i samråd med hudspesialister for å passe for alle, også de som har allergi. Du kan velge mellom nøye utvalgt plast og titan av rene medisinske kvaliteter.

Piercingøredobbene er designet for å lette groprosessen. For eksempel er låsen på Blomdahl sine piercingsmykker alltid festet på tuppen av stiften for å beskytte både tuppen huden i området rundt hullet omslutter tuppen. Piercingsmykket er også designet for å gjøre hullet litt bredere i begynnelsen, noe som gjør overgangen til vanlige øredobber lettere etter groperiden.

Vår kvalitetssikrede produksjon foregår i Halmstad, Sverige, i henhold til ISO 13485, en internasjonal kvalitetsstandard for medisinsk utstyr. Det betyr at vi har full kontroll og sporbarhet over alle ledd i produksjonen, fra materialer brukt til ferdig produkt.

Hvordan utføres en ørepiercing?

Se vår video for å se hvordan en ørepiercing utføres på en sikker måte ved hjelp av Blomdahl.

 

 

Hva er fordelene med å ta hull i begge øreflippene samtidig?

Når barn er i ferd med å få hull i ørene, har både barna selv og foreldrene en tendens til å ha flere bekymringer. En av disse bekymringene er: gjør det vondt? Alle opplever hull i ørene annerledes. Noen sier det brenner litt, andre at de knapt kjenner det i det hele tatt. Selv om barn kan ha lengtet etter å få hull i ørene, hender det noen ganger at de ombestemmer seg etter det første hullet. På grunn av dette har vi utviklet en medisinsk metode for ørepiercing, som betyr at behandleren kan ta hull i begge øreflippene på samme tid. Hele prosedyren er raskere, føles tryggere og er mer behagelig for barnet.

Er det aldersbegrensning på å få hull i ørene?

Ønsker du å ta hull og er under 18 år, kreves det samtykke fra en foreldre. Det er dermed opp til hver enkelt forelder å bestemme om eller når de vil at barna deres skal ta hull i øret. Selv om foreldrene har ansvar for å ta vare på barnets nytatte hull, anbefales det at barnet forstår enkelte deler av etterbehandlingsinstruksen. For eksempel at ingen skal røre det nytatte hullet og at det er viktig å være forsiktig når man tar på/av T-skjorter o.l.

Når er en god tid på året å ta hull i ørene?

Du kan ta hull i ørene når som helst på året. Når du svømmer i basseng, innsjø eller hav, bør du vurdere følgende: Jo lengre tid som har gått siden piercingen, jo bedre. Unngå å holde hodet under vannet. Etter bading rengjør hullet og området rundt med flytende såpe og vann eller med Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter. Piercing Aftercare er skånsomme mot huden og enkle å bruke.

Hvor mye koster det å få hull i ørene?

Vår anbefalte utsalgspris for ett hull er 449 kroner, inkludert renseservietter. Vår anbefalte utsalgspris for to hull er 549 kroner, inkludert renseservietter. Ørehullsmykket er inkludert i prisen. (Pris 2024)

Hvilken del av øret kan du ta hull i?

Du kan ta hull i øreflippen en, to eller til og med tre ganger, forutsatt at det er nok plass. Du kan også ta hull i brusken i det øvre øret, rett innenfor rullekanten (se grønne markeringer).

MERK! Det er høyere risiko for infeksjon i ørebrusken – siden det er mye mindre blodtilførsel i brusken, har det ikke samme innebygde beskyttelse mot infeksjon som den myke delen av øret (øreflippen). Når du skal ta hull i ørebrusken, er det derfor spesielt viktig å følge de skriftlige pleierådene du vil motta ved behandling. Hvis du fortsatt merker en infeksjon i brusken, anbefaler vi at du fjerner øredobben, rengjør/desinfiserer og oppsøker lege umiddelbart.

Hvorfor er det så viktig å velge trygge materialer når du har hull i ørene?

Omtrent 15 prosent av alle kvinner lider av nikkelallergi, som er den vanligste formen for kontaktallergi. Kontaktallergier kan utvikle seg når som helst i livet, og en ørepiercing gjør huden mer sårbar for upassende materialer, som nikkel, gull, palladium, kobolt og så videre. Derfor bruker Blomdahl kun de sikreste materialene. Våre piercingøreringer er utviklet i samråd med hudspesialister for å passe for alle, også de som har tegn til allergi. Du kan velge mellom nøye utvalgt plast og titan av rene medisinske kvaliteter.

Rent medisinsk titan er det sikreste metallet. Det er samme type materiale som brukes til medisinske formål, for eksempel i tannimplantater. Derfor, hvis du bruker øredobber laget av rent medisinsk titan, trenger du ikke å bekymre deg for nikkel og andre skadelige stoffer når du får hull i ørene.

Ren medisinsk plast er unik ved at den inneholder 0 % nikkel. Den er laget av samme type materiale som brukes til å sy huden, såkalte hudsuturer. Det har vært brukt i over 40 år innen helsevesenet og det er ingen rapporterte tilfeller av allergi. Derfor, hvis du bruker øredobber laget av medisinsk plast, trenger du ikke å bekymre deg for nikkel og andre skadelige stoffer når du får hull i ørene.

Hvordan tar jeg vare på de nytatte hullene i ørene mine?

En ørepiercing er faktisk et lite sår. Det er viktig å ta godt vare på såret gjennom helegroprosessen (ca. 6–12 uker), for å unngå infeksjon. Ved å følge pleierådene kan du minimere risikoen for infeksjon. I det skriftlige pleierådet anbefales det å rengjøre hullet grundig to ganger om dagen, med såpe og vann eller med Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter, som er skånsomme mot huden og enkle å bruke. Se vår video om hvordan du rengjør et nylig hull i øret.

 

 

Hvorfor bør jeg unngå å rotere piercingøreringen?

En vanlig misforståelse er at hvis du ikke roterer piercingen, vil huden sette seg fast til den. Dette er ikke sant. Det som er sant er at det å rotere piercingøredobben uten først å ha renset øret, øredobben og hendene grundig, kan føre til infeksjon.

Når kan jeg bytte til vanlige øredobber?

Hvis du har fått hull i øreflippen, kan du tidligst fjerne og erstatte piercingøredobben etter ca. 6 uker. Det tar lengre tid før et hull i brusken gror, så hvis du har fått hull i brusken anbefaler vi at du lar piercingøredobben være i minst 12 uker.

Hvordan fjerner jeg hulltagninssmykket?

Se videoen vår eller følg instruksjonene nedenfor: Slik fjerner du hulltagningssmykket: Vask hendene og ørene grundig. Et godt tidspunkt å fjerne smykket er rett etter en dusj/hårvask. Med den ene hånden tar du tak i smykkedelen (forsiden) av smykket, med den andre hånden tar du tak i øredobben bak og vrir den frem og tilbake, til du kjenner at den løsner. Fjern forsiktig smykket og sett inn en ren øredobb. Hulltagningssmykket er kun ment å brukes i groperioden.

 

Hva bør jeg huske på etter å ha byttet ut til vanlige øredobber?

Det tar opptil et år før hullene er helt grodd. Tenk derfor på følgende:

• Bruk alltid øredobber. Går du uten, kan hullene krympe og/eller gro helt igjen.

• Vær ekstra forsiktig når du skifter øredobber. Huden som har vokst i hullene er fortsatt tynn og skjør og kan lett rives, noe som kan forårsake en infeksjon. Sørg derfor alltid for å vaske øredobber og hender før byttet, og sørg for at området rundt hullene holdes rent, tørt og luftig. Hvis du bruker øredobber med lås, må du ikke skyve låsen tett mot øret, fordi dette vil øke risikoen for infeksjon og forstyrre groprosessen.

• Risikoen for å utvikle kontaktallergi er størst det første året. Derfor er det ekstra viktig å bruke trygge øredobber i denne tiden. I samråd med hudspesialister har Blomdahl utviklet hudvennlige smykker som passer for alle og spesielt for de som nettopp har tatt hull i ørene.